Pages

Monday, July 24, 2017

Elak 5 Jenis Makanan Ini Untuk Kesihatan Sendi Anda

Assalamualaikum dan Hi Semua.

Sharing saya hari ni tentang sendi aka Joint yang mesti dijaga. Sakit sendi ni dia tak macam sakit lain, jarang-jarang datang. Pernah kena tak?

TAPI... bila dah datang sakitnya, mau tak berjalan kita menanggung sakit. Biasanya golongan yang banyak terlibat dengan aktiviti yang banyak menggunakan tenaga fizikal mudah nak kena masalah ni.

Masalah joint ni , kita boleh faham sebagai salah satu masalah radang sendi dan ia juga berpunca daripada aktiviti pemakanan yang boleh menyumbang kepada sakit sendi.


Jadi kita kena elakkan 5 jenis makanan ni kalau nak elak sakit sendi tu datang.

1. Makanan bergoreng
Kita ni boleh kata hari-hari makan makanan bergoreng kan? Mana boleh nak elak, ok tak la saya cakap kena stop terus. Kena kurangkan aje, makanan bergoreng ni dah memang terbukti memang menyumbang kepada sakit radang sendi.
Selain tu, makanan yang dah diproses juga boleh jadi penyebab juga , contohnya makanan frozen food tu.

2. Gula, karbohidrat tinggi
Gula adalah bahan mengandungi asid dan menyumbang kepada peningkatan toksin AGE. Toksin AGE ni la yang bawa masalah keradangan ni.
Elak makanan yang manis-manis ye macam gula-gula, makanan proses dalam kotak dan air soda. Kalau tak jaga, lama-lama boleh jadi atritis pulak.

3. Kurangkan pengambilan produk tenusu
Produk tenusu boleh buat kita sakit sendi sebab sejenis bahan protein yang ada dalam produk tersebut. Bagi yang sensitif, mudah nak rasa rengsa pada tisu sendi .
Cuba elakkan pengambilan protein seperti sumber daging dan tenusu, dan kita boleh ganti dengan sumber daripada sayur-sayuran seperti bayam, kacang dan lain-lain.

4. Rokok dan Alkohol
Rokok dengan minuman alkohol, takde sebarang kebaikan, tak kiralah untuk masalah kesihatan apa pun, semua effect tau. Samalah jugak untuk masalah sendi. Peluang perokok tegar sangat cerah untuk kena masalah sendi ni.

5. Garam, bahan pengawet
Banyak makanan yang kita makan ada bahan garam yang tinggi dan bahan pengawet. Tujuannya untuk makanan tu lebih tahan lama. Tapi kesan dari bahan tu bagi kesan kepada kesihatan sendi.
Cuba baca label pada produk tu, kalau kita jaga pengambilan garam dan bahan pengawet yang berlebihan ni, boleh bantu kita kurangkan risiko sakit sendi.


Nak tau produk untuk redakan sakit sendi? Saya akan tunjukkan pada korang iaitu Ronella Pain X PreDilute Blend.

Penggunaan Pain X dapat membantu meredakan sakit sendi. Dengan saiznya yang comel dan praktikal, ia amat sesuai digunakan dan dibawa ke mana saja. Kalau kaum adam, nak letak dalam poket baju atau seluar pun boleh. Kaum hawa pulak, lagi mudah, letak ajer dalam handbag atau clutch pun boleh. 

Jadikan Pain X teman setia kita dimana sahaja dan bila-bila masa ajer. Bila ada rasa ketidakselesaan badan berkaitan sendi, boleh terus sapu. Mudah kan?

Friday, July 14, 2017

3 Produk Terhangat dari Ronella

Assalamualaikum & Hi.

Inilah rangkaian produk terhangat dari Ronella 

3 rangkaian Ronella Pre-Dilute ini khas untuk:
  • masalah sakit otot atau lenguh lutut dengan Pain X
  • ibu mengandung bersama masalah sakit pinggang dan sakit belakang dengan Mommy Relief
  • masalah perut bergas dengan Gas C







Monday, July 10, 2017

BLOG RONELLA UNTUK DIJUAL

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Untuk makluman, saya tidak lagi menjalankan bisnes Ronella Essential Oil due to other commitments.

Dengan ini, saya ingin menjual blog Ronella Essential Oil ini kepada anda yang terlibat dalam bisnes Ronella Essential Oils. 

Blog ini sesuai untuk anda samada anda adalah:
  • Stokis
  • Agent
  • Dropshipper


Blog ini telah berada di google search dengan keywords berkaitan:
  • Ronella 
  • Ronella Essential Oils
  • Essential Oils
  • Dan lain-lain lagi;
Di mana, ia pasti MEMBANTU anda menjalankan bisnes Ronella Essential Oils. 


Sebaik sahaja urusan pembelian dilakukan, saya akan EDIT entries yang mengandungi contact details saya dengan MENGGANTIKAN dengan contact details pemilik baru blog ini.

Untuk perbincangan lanjut atau pertanyaan HARGA blog ini, anda boleh hubungi saya:

Ayu Rashid
Whatsapp/Telegram: 019 - 989 8341



UPDATE as 25/7/17:
BLOG SOLD OUT