Pages

Monday, March 13, 2017

3 Aroma Essential Oil yang best sangat-sangat!

Mungkin korang konpius bila nak pilih bau essential oil yang mana nak cuba kan?
Yelah, ada macam-macam jenis aroma ada, caner nak pilih ni?

Okey, ni nak share 3 aroma Essential Oil yang best giler dan mesti korang cuba!


Image result for ronella lavender

Gunakan Lavender EO bila perlukan rehat dan tidur yang berkualiti. 
Bila bangun pagi, akan terasa sangat fresh. 
Pening kepala semalam pun dah takde, dengan izin Allah.





Gunakan Peppermint EO bila time tengah bekerja. 
Kita akan lebih fokus dan bertenaga. 
Boleh juga titiskan ke dalam shower foam atau shampoo untuk bagi kesegaran baru pada tubuh badan.





Gunakan Lemon EO bila nak bersih dan kemas rumah di hujung minggu. 
Titiskan dalam air untuk mop lantai atau segala kerja-kerja mengelap. 
Juga boleh gunakan untuk semburan pada sofa supaya baunya sentiasa menyegarkan.


Semoga sharing ni membantu korang memilih essential oil. 
Jangan segan silu hubungi saya jika nak tanya, InsyaAllah saya bantu setakat mampu.

Whatsapp | 013 - 255 0727